maanantai 1. syyskuuta 2014

Ilman nettiä on vaikeaa olla :D




Heippa!
Nyt luvassa paljon tekstiä ja kuvia, koska on ollut hieman tylsää ni oon vaan kirjoitellut :D. Olen kirjoittanut tekstiä eilen ja tänään, joten yrittäkää pysyä perässä.

(Eilen 31.8---->)
En päässyt sitten sunnuntaina nettiin, koska netin creditit loppuvat lauantaina kesken videopuhelun, toosi kiva! :D Eli ostettiin siis 1000sillingillä nettiä tiistaina ja ehdin näkemään ennen videopuhelua, että credittiä oli jäljellä 200. Ajattelin et noh onpas vähentynyt, mutta olin ollukkin koneella viikolla aika paljon joka välissä. Mutten ajatellut, että alle 10min videopuhelu vie sen kaiken kokonaan! Ja vielä kaiken lisäksi, kun netti loppui, kone ohjautui suoraan liittymän sivuille ja siellä luki että unlimited 7 days ja että loppuu 2.9. Joten hieman ketutti. Marikalla oli loppunu netti kokonaan kans, ku oli puhunu skypessä 2 ja puol tuntia, mut mä ja Elina siihen päälle ollaa selailtu nettiä paljon enemmän. Kaipa sitten videopuhelut vievät paljon enemmän niitä mitä lie megoja ja gigoja. Mutta unlimited pitäis olla sitte unlimited!! Katottiin lauantai-illalla sitten vielä tämän episodin jälkeen Frozen ja ah että tuli hyvä mieli, se o kyllä niin paras animaatioleffa! J


Täällä on ihanan värikästä! Kukkia on liiloja, pinkkejä, oransseja ja vaikka minkä värisiä luonnossa! :)


Sunnuntaina sai taas nukkuu pitkää tai no mä onnistuin puol kymppii kunnes taas alakertalaisemme vähän kolisteli, vihelteli ja lauleskeli :D. Sillä on muuten ehkä mennyt meihin hermo, on ollu aika epäsosiaallisella päällä eilisen ja tänää. Tai sitte sillä on kahden päivän krabbe :D muahahaha. Noh menee meilläkin vähän siihen hermot, kun ei siivoo omia tiskejään! Paitsi tänää ku Elina tiskas meijän, ja jätti sille sen kattilat sun muut ni tajus vinkin, hehe ;D.

Vähän parempaa asutusta. Harmi että aitaa ja puskia edessä.


Intialaisten "kirkko". Ne on vissiin vähän rikkaampaa kansaa täällä...
Siinä sit heräiltyämme lähdimme käppäilee toiseen suuntaan eli sieltä mistä tasan viikko sitten tultiin ja pois kaupungista päin. Täällä on sairaaloita joka kulmassa :D Sit tääl o kans intialaisia paljon, ja ne näytti ku väriestejuoksusta tulleilta, vissii joku juttu ollu niil tänää, hitsi ku en viittiny kuvata :D. Me käveltiin noin puoltoist tuntia ja aurinko sattu just kivasti kyllä paistamaan siinä päivällä J ni mä ja Marika sitte otettiin niin hassut rajat, ku päiväntasaajan lähtettyvil ollaa ni aurinko on siis ihan suoraa yläpuolel ni tost kivasti hartiat ylhäält saanu väriä(palanu), eikä esim. kädet mitää :D. Nähtiin taas aaseja, on ne kyl hassuja otuksia ku vaa hengaa ja on ujoja :D.


Noin kivasti palanu, suoraan ylhäältäpäin :D


Talon kuisti, noin 15cm vettä yhtäkkiä!


Vähän pelotti tulviiko sisälle... Onneks huoneemme on toises kerroksessa.


Sen jälkeen suunnitelmana oli, että tullaa kämpille syömää ja lähdetää kaupunkiin kävelee, ku tällee sunnuntaisin kaikki kuulemma kirkos eikä porukkaa pal liikkeel, ja hieno ilma ni kivoi kuvia J. NOH sehän meni sit vähä byllyllens ja, kuvista varmaan ymmärrätte miks. Eli pikkune sade iski ja meinas tulvii taloon asti. Mulla sitte siinä alko hajoilee pää, kun olin joku 5tuntia kattonu koneelta Greyn anatomiaa ja Orange is the new blackia. Halusin siis ulos nyt heti ja ei pystynyt lähtee. Sitte kun sade rauhottui ja tulva lähti, ni Marika ja Elina olivat molemmat vähä kipeitä ja väsyneitä, niin ei jaksanu lähtee. Miettisin kauan että uskallanko lähteä yksin ja kuinka pitkälle. Siinä samassa sitten rupesin, miettimään et kyl tää on taas mulle tällänen luonteenkoulutusjuttu. Kun en tosiaa pysty kauheen kauaa olee vaa koton tekemättä varsinaisesti mitään. (ADHD?:D)Laitoin kuitenkin lenkkarit jalkaan ja lähdin pyörimään kuuden paikkeilla illalla tohon lähiympäristöön. Kävin kysymässä meijä tos kadun portinvartijalt, että mikä on meijän talon osoite, mut hän puhui pelkkää swahilia. Kävin siinä vähä sivuteillä, mutta joka paikassa niin vähän ihmisiä tälleen sunnuntaina et yks tulee vastaa muutaman sada metrin pätkäl. Ja joo on suurin osa tai no tähän mennessä kaikki vaan moikkailee ja ihmettelee vilpittömästi, mutta mistä sitä koskaan tietää. Että en kauheen pitkää lenkkiä uskaltanut tehdä.. Ehkä vielä joku päivä.. Sitte alko oikeest hajottaa kun happihyppelykää ei tainnuttanu mun levotonta sielua :D. Heitin taas jumppavermeet päälle, onneks ostin uudet pökät just Suomesta niin ai että kun tulee urheilullinen fiilis kun laittaa ne päälle! Tänään temppuilin keskivartaloa ja jalkoja :D. ja ah kyllä se on mulle vaan kun huumetta. Vielä kun pääsis juoksee kunnolla tai vähän rautaa nostamaan, mutta kyl tässä luovaks alkaa tulla ku seinät kaatuu päälle :D. Mut saa toki vinkata hyviä kotireenivinkkejä! :D Sitte suihkuun ja iltapalaa, niin kyllä mä onneksi taas rauhotuin ja lopetin pelkäämisen että voiko ihminen kuolla tylsyyteen. No eikai :D.


Talomme. 



Ja talo, jossa voisimme olla. 300e/kk enemmä vaan :D ois kyl kuulunu kolme ruokaa, ku nykyiseen kuuluu yks.
Jes huomenna harjotteluun ja ne ”kv-tuutorit” tulee sinne! Jotain sosiaalista elämää ehkä, jes. J  Kyllä mä odotan harjotteluakin, kun on se vaan niin jännittävää :D. Toivottavasti huomenna saadaan netit takas. Täällä on kyl tosi kallista, 30e/kk rajaton netti. Ja niih jos se edes on rajaton. Ja tosiaan ku saatiin koululta apurahaa se 200e/kk ja kela tukee 10e/kk enemmän ni ei tässä kauheesti kiinnostais netistä maksaa noin paljon. :D 


Miespotilaita kaltereiden takana. Kaikilla ei ole edes lipsuja..
Aulaa mielenterveysosastolta.

(Tänään 1.9--->)
Aamulla harjoitteluun taas jännittynein odotuksin, ja eristyshuoneista tai pikemminkin selleiltä ne näyttää niin kuului aika paljon melua.. Se on jännittävintä nähdä, millä mielellä kukin potilas on. Tänään olin miesten osastolla, ja joo rupeshan sieltä tulemaan sen moista rakkaudentunnustusta, ja ihailua ja että mennää naimisii :D. Aurinko poltti tosi kovin, kun olimme pihalla ja pelkäsin jo saavani auringonpistoksen tai lämpöhalvauksen, ja sitte nää täällä o toppatakit päällä :D. Nähtiin tänään taas kaikenlaista, niin iloisia kuin surullisiakin juttuja. Esim iloisimmat olivat kun miehillä oli tänään terapiassa tanssia, niin kaikki vaan tanssi pihalla, mäki haluun oppia tanssimaan niin hyvin! Mut niih se on vaan niiden veressä :D. miks me suomalaiset ei osata ku fistpumpata.... Yks tuli jopa pyörittää pyllyään mun ettee :D Iloista on myös huomata, kuinka potilaat pitävät toisistaan huolta, he tuovat toisilleen vettä ja auttavat vanhempia istumaan ja ylös. Muita juttuja, mitä kuultiin niin yksi kertoi olevansa terroristijärjestön jäsen (al-sha...). En viitti kokonaan kirjottaa :D. Tänään myös vartijamme oli tosi äkäinen. Hänellä oli joku muovikeppi, jota ei sitten varonut käyttää... Teki mieli mennä läimäyttää vartijaa, että noh tuntuuko kivalta. Ja siis hän käytti keppiä oikeasti aivan turhaan. Täällä myös laitetaan eristyshuoneeseen tosi herkästi. Yksi kaksisuuntaista mielialahäiriötä sairastava sai jonkun kauhean itkuromahduskohtauksen ja lensi siitä eristykseen! Ei mitään, että josko juttelu auttais? :( En tiedä, miten Suomessa mielenterveyspotilaita hoidetaan ja jos joku ei suostu ottamaan lääkettä, niin miten sitten toimitaan? Mutta täällä toimittiin sitten tänään niin, että ensin muut potilaat selättivät kieltäytyneen potilaan ja tunki pillerit suuhun ja vettä päälle. Noh hän tietenkin sylkäisi pois ja pillereitä ei kukaan noukkinut lattialta.. Tämän jälkeen vielä enemmän ihmisiä, niin henkilökuntaa kuin potilaita pitelivät potilasta kiinni ja tultiin lääke antamaan ruiskulla... Kauhistuttaa oikein katsoa kun ei edes yritetä puhumalla ja väkisin vain.. Kauhistuttavaa on myös katsoa neulojen käsittelyä.. Hoitaja, joka oli pistänyt jäi vielä juttelemaan pihalle hetkeksi ruisku kädessään, siinä sitten sai tarkasti seurailla, että mihin mahtaa neula osua.. Huhuh..

Lääkkenjakoa pihalla... Näkyy myös potilaspukua.

Harjoittelun jälkeen oli lounas, ah siellä oli perunaa! Maistui niin hyvälle riisin, chapatin(leipä) ja ugalin(maissimuhennos?) jälkeen. Sitten käytiin kyselemässä rajatonta kuukauden nettiä ensin lähikiskalta, ja eipä siellä tiedetty mitään. Käveltiin sitte keskustaan ja nyt pitäis olla sitte netti rajaton kuukauden, vaikka ehkä kuulemma hidastuu 2gigan käytön jälkeen, mutta kunhan nyt olisi edes! 

Nyt mennään vielä illalla kantakahvilaamme, jotta Marika saisi asennettua mokkulan myös koneeseen, siin o Linux? käyttöjärjestelmä eikä tunnista mokkulaa :/. Toivottavasti jaksoitte lukea loppuun ja enää ei tuu näin pitkiä kunhan vaan pääsen joka päivä nettiin :D.

Mulla ehkä menis ainakin hermot.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti