tiistai 23. syyskuuta 2014

Kuukausi täynnä!

Innokkaana aamulla!

Hei!

Se ois tasan kuukaus takana täällä :) Menny ihan hirmu nopeesti. Kaksi siis jäljellä. En olisi uskonut, että vaikeinta oli ensimmäisellä viikolla. Kuvittelin, että vaikeimmat ajat ja kovin ikävä olis parin kolmen viikon jälkeen. Nyt vaan nautin olostani täällä tosi paljon :). Saa nähdä milloin tulee seuraavaksi "huonot ajat". Tarvii vaan koko ajan itelle muistutella silti, että nauti koska tää on niin nopeasti ohi, että taas se normaali arki sieltä tulee. Oon kyllä aika hyvin osannu nyt noudattaa tota carpe diemiä.. :) Toivottavasti jatkossakin!

Welcome to theatre today! Vähä oli väärä päivämäärä taululla, mutta mitäpä tuo :D

Sisäänkäynnille jätettiin kengät, ja vaihdettiin omiin pestyihin muovisiin 

Tänään siis päästiin leikkaussaliin! Aamu alkoi kiertelyllä heräämössä, leikkaussaleissa ja kaikenlaisissa varastoissa yms. Leikkaussaleja oli 8. Jotkut olivat mielestäni todella pieniä. Ortopedinen leikkaussali oli ehkä suurin. Tavattin myös yks lääkäri, joka sanoi suomeksi huomenta meille! Hän oli ollut kaksi kuukautta opiskelemassa Oulussa ja osasi hieman suomea :)

Sisäänkäynniltä, siellä potilaat odottelevat leikkaukseen.


Paras lääkevalikoima löytyi leikkaussalien apteekista tai no täysinäisin ainakin :D

Sterilointikone
Tämä jäi vähän mysteeriksi mikä oli. Kuitenkin jokin elin, jota säilytettiin vain avonaisessa kaapissa, ja odotettiin että labra hakee. Hmm, eks pidä olla jossai ees suojassa bakteereilta?
Noniin sitten itse leikkaukseen! Päästiin tänään sitten näkemään melkoinen ortopedinen leikkaus :). Potilaalla oli siis valmiiksi jo nilkka rautahökkelissä, eli se oli jo leikattu. Hänellä oli myös reisiluu pahasti murtunut, eikä polvilumpiokaan ollut oikein paikallaan. Potilaalle tehtiin myös ihosiirto toisesta reidestä nilkkaan.

Leikkaussali

Reisiluun murtuma.

Ennen leikkauksen alkua.
Hoitajien pesutyylistä ja peittelystä löytyi paljonkin eriäväisiä kohtia, mitä koulussa on opetettu. Pesu ei todellakaan mennyt puhtaasta likaiseen, melkeimpä päinvastoin esim. mahasta haavaan. Jepjep. Muuten kyllä mitä ehtisi seuraamaan, niin aseptiikka toteutui hyvin.

Toiseen leikkaussaliin näki koko ajan, eikä meidänkään leikkaussalin ovi ollut kiinni.

Leikkaus aloitettiin ihosiirteen ottamisella. Aikas komeeta. 

Anestesiahoitajan välineitä.

Sitten päästiinkiin korjaamaan itse pääkohdetta. Aikas paljon kaikkea sieltä paljastuu! Ei kyllä ällöttänyt tai tullut paha olo missään vaiheessa :)

Aika läheltä sai mielestäni päästä katsomaan! :)

Vähän roisku vertakin oikein, ehtisin just väistää edestä pois :D

Potilas oli siis spinaalipuudutuksessa leikkauksen ajan, mutta alkoi tuntea kipua ja paineet rojahtivat, joten potilas nukutettiin. Vähän alkoi jännittään! :D

Paineet siis 55/27!! Ja pulssi 144! Ja lämpö 24,5! :D

Potilas menetti paljon verta.

Sitten laitettiin paineella verta tippumaan. Toi pussi siis veripussin päällä puristaa verta tulemaan kovaa.
Sitten vielä lopuksi ihosiirre nilkkaan paikoilleen.
Leikkauksessa käytetyt välineet.

Ja noi pitkät tikut oli jonkinmoisia poria?

Olin vähän pihalla, että menikö leikkaus hyvin vai ei. Koska monta kertaa tuntui reittä korjaessa, että teki samaa uudelleen ja uudelleen. Ja sekin just et suunniteltu spinaalipuudutus ei riittänyt, joten ei varmaankaan kaikki ihan putkeen mennyt, mutta kuitenkin ei isompia juttuja tapahtunut :). Mielenkiintoista oli seurata, vielä kun pääsis ite vaikka anestesiahoitajaksi tai instrumentteihin! On se lääketiede vaan jännää kun ihmisiä voidaan tollai avata :D Muuten yhteenvetona positiivinen yllätys taas, että monitorit sun muut oli aika moderneja, olin odottanut paljon alkeellisempaa leikkaussalia ja välineistöä!

Loppukuva, molemmat jalat paketissa :D Toinen paketissa ihosiirteen takia.
Meillä piti olla tänään se esitelmä mielenterveysosastolle, mutta eipä kukaan mitään ilmoitellut ja emme jaksaneet turhaan lähteä taas sinne kävelemään :D. Iltapäivällä opiskelijakamumme ilmestyi taas oven taaksemme :D Mentiin sitten hänen kanssaan vähän kävelylle ja pelattiin bilistä. Nyt kämpillä ja piti tehdä taas treeni mutta mukavasti sähköt meni taas ja eipä nää mitää, eikä vesikään lämpene ilman sähköä. :((

Päästiin taas ihmettelemään opiskelijaboksien kokoa... Nää jos jotkut on itsemurhaloukkuja :D

Bongattiin paloasemakin lenkillä!
Nyt postaus oli erittäin kuvapainoitteinen, mutta kuvat kertoivat tosiaan enemmän tänään tästä päivästä! Jee innolla taas, mitä huomenna pääsee näkemään! :) Hyvät yöt!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti