maanantai 22. syyskuuta 2014

Monday the best day, or not

Hei!

Nukuin pommiin ensimmäistä kertaa täällä! En ollut laittanut ollenkaan herätyskelloa päälle. Onneksi olen ripeä aamuisin, joten ehdittiin hyvin :) Turun Sanomien digilehti jäi vaan aamulla lukematta..

Haju osastolla oli todella vastaanottava, ah. Toivottavasti saan ainakin hajuista kokemusta täällä, ja Suomessa sairaalat tuoksuvat kukkasilta tähän verrattuna!



Mulla oli hyvä päivä tänään osastolla. Elinalla taas ei. Ärsyttävää, ettei kaikilla voi olla samalla kertaa hyvä päivä ja että fiilis menee niin sen mukaan, kenen kanssa työskentelee. Erot ovat suuret. Toiset hoitajat oikein kaipaavat meitä ja haluaa työskennellä meidän kanssa, toiset taas eivät edes katso päin.

Yhden potilaan vieressä seisoi pari kappaletta vartijoita ja ihmettelin, niin he sitoivat potilaan käsiraudoilla sänkyyn. Myöhemmin kysyin hoitajalta, niin potilas oli vanki.

Tänään sain hoitaa itse haavoja ja laittaa iv-nesteitä eikä vaan mitata vitaalielintoimintoja :) Ja mittaukset tehtiin yhdessä hoitajan kanssa, hän mittasi ja mä dokumentoin papereihin. Nopeampaa ja kivempaa!

Pääsin hoitamaan yhtä potilasta, jolla Stephen-Johnson syndrooma elikkä jonkinmoinen ihosairaus. Hänellä oli jalat täynnä haavoja. Irrotettiin sidoksia, ja potilas oli niin kivulias että teki pahaa. Teki kyllä myöskin vähän pahaa nähdä mitä ihon alta oikeasti löytyykään. Potilas oli sokeutunut ja hoitaja kertoi, lääkitys on niin vahvaa, että aiheuttaa sokeutta. Ohos..

Kuva kertoo taas paljon enemmän.

polvi

Hoitona käytettiin ruokaöljyä, pehmukelappuja ja sideharsoa.. Voin kuvitella kuinka paljon taas ne jäävät kiinni ja rikkoo aina uudestaan ihon.

Valmis haavanhoidon jälkeen. Hökkelin tarkoitus pitää peitto päällä koskematta jalkoihin.

Meidän cubessa oli yhtäkkiä tullut potilas tyhjään sänkyyn ja yritti mennä peiton alle. Sitten hoitaja meni häätämään potilasta ja kertoi, että ei ole tämän osaston potilas :D

Lounaalla kerroimme, ettemme saaneet lounasta viikonloppuna ollenkaan ja vastaukseksi saimme, että olivat unohtaneet ja tarjosivat, että jos nyt halutaan ottaa mukaan ruuat. Otettin sitten hedelmiä ja chapatia iltapalaksi, koska ei jakseta kunnon ruokaa enää illalla, koska lounas niin täyttävä :D. Sanottiin samalla myös uunista ja vastaukseksi saatiin, että se vie niin paljon sähköä ja sähkö kallista.. Yritettiin sanoo, että joo jos yks kerta saatais käyttää kun on ne sämpylät leivottuna pakkasessa. Luvattiin tulla laittamaan päälle, mut eipä näkyny.

Kuva näyttää jotenkin pieneltä, mutta ruokaa on siis aina todella paljon lounaall!

Lounaan jälkeen pihallemme tuli vaan yks mies, ku näki meijät pihalla.Yritti taas olla niin kaveri ja halusi viedä joka puolelle ja kaikkea. Nyt piti vähän rauhotella ja heittää valkoisia valheita, että pääsi kaverista eroon..

Sitten opiskelijatkin ottivat yhteyttä, ja kun meillä oli sellainen fiilis et ei tänään mitään sosiaalista toimintaa :D Noh toinen opiskelija lähetti viestin, ja sanoimme ettei tänään jaksa. Toinen tulikin sitten ovellemme ja oli kylässä puolisen tuntia :D Noh ei se haitannut, ihan kiva yllätys :)

Käytiin Elinan kanssa kävelylenkillä ja tein toistamiseen kotihiit -treenin ja voin lämpimästi suositella! Ihan mahtava lyhyt treeni :D

Oli vähän kuvia "tylsältä" maanantailta, joten treenifiiliskuvia sitten napsisin :D

Huomenna päästään leikkaussaliin!!! Jännittää :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti