tiistai 16. syyskuuta 2014

Kirurginen vaiko sittenkään

Kilimanjaro ward, siitä sitte vasemmalle!

Hei!

Päällimmäiset fiilikset nyt osastosta on pettyneet. Ollaan oltu aamuvuoroissa nyt ja huomen mennään iltavuoroon, joskos nähtäis lisää. Aamusin siis oon saanut pedata petejä, vaihtaa potilaiden vaatteita ja hoitaa painehaavoja.... Joten ei nyt ihan oo vastannu sitä mitä odotin, no mut positiivisin mielin eteenpäin, että päästään hoitaa kirurgisia potilaita! Osasto on mielestäni enemmänkin sisätautiosasto. Mutta hurjia haavoja ja sun muita ihme poskisyöpiä löytyy.

Osaston sisäänkäynti.

Oon ollu kyl tosi pihalla nyt pari päivää harjottelussa. Raportit pidetään todella hassusti. Osastolla on siis neljä eri "cubea", ja vielä kaksi lisähuonetta, joista en nyt vielä tiedä mitä siellä hoidetaa. Raportti on vissiin jaettu kahteen eli toinen pitää 1 ja 2 cubeista ja yhdestä lisähuoneesta ja toinen 3 ja 4 ja toisesta lisähuoneesta. Oon ite ollut nyt hommissa tänään 2 cubessa, Marika 3 ja Elina 4. Kuitenkin eilen ja tänään myös missattiin kokonaan tuo jälkimmäinen raportti. Tämä eka alkaa ensiksi ja tänäänkin meitä pyydettiin osallistumaan siihen, vaikka eihän oo mitään järkeä osallistua raporttiin jos et mene hoitamaan niitä potilaita ja olla sitten taas osallistumatta siihen raporttiin joka koskisi hoidettavia potilaitasi. Noh mä oon kuitenkin ollut "oikeessa" rapsassa, mutta voi että kun ei siinäkään oo mitäää järkeä kun rapsan pitäjä puhuu kuutioon päin eli pitää papereita sellasessa tasossa joka erottaa käytävästä ja heti sen "puolikkaan seinän" jälkeen on potilas. Joten kaikki kuuntelijat ovat raportin pitäjän vierellä tai takana. Ja tämän lisäksi kun oon varmaan jo maininnu että nä puhuu tosi hiljaa ja mumisee niin hyvä jos saa jotain ees nimestä selvää, puhumattakaan sitten että tietäis mikä potilaalla on. Noh ehkä pikkuhiljaa oppii taas kuulemaan ne tärkeät kohdat niinku oppi mielenterveysharjottelussakin. Osasto vaikuttaa aavistuksen kireemmältä ja kiireisemmältä, kiire tietysti ihan hyvä meille :D Mut nää on ekojen päivien kokemuksia ja ennakkokäsityksiä, joten muuttuu luultavasti :)

"cubet" avonaisia

Maanantaina kun menin harjotteluun oli jotenki tosi heikko olo. Johtui myös ehkä väsymyksestä. Osaston haju osui niin pistävästi nokkaan, että meinas tulla puklu. Enkä ees oikeen tiiä mikä siellä haisee, on vaan tosi tunkkasta vaik kaikki ikkunatki koko ajan avonaisia ja maanantaina hoitajia (opiskelijat mukaan lukien) niin oli joku yli 30, ja oltiin pienessä tilassa ni happi loppu. Sairaalan seinillä kulkee sellasia kivoja pieniä oranssihtavia torakan sukulaisia erittäin paljon! En halua joutua täällä sairaalaan... Positiivista oli, että osastolta löytyi kumihanskat ja suunenäsuojus! Maanantaina annoin perushoitoa. Yhdellä potilaalla oli ampumahaava rinnassa ja oli tullu selästä läpi, aika cool, haava oli kyl tosi parantunut jo. Painehaavoja paikkailin kanssa maanantaina, mutta on kyllä tosi surkeeta kun haavanhoitoon on vanutuppoja, sideharsoa, urheiluteippiä ja steriiliä vettä. Kyllä saa olla Suomessa onnellinen kun on kaiken maailman mepilexit sun muut :)

Sisäänkäynniltä otettu

Tänään oli vähän mielenkiintoisempi päivä! Aamurapsassa kuulin, että yksi kuollut, ei kuitenkaan kerrottu kuka miten ja milloin. Aloitettiin sitten vaatteiden jakamisella potilaille ja yhtäkkii yks potilas oli mulle että "no, he is gone", ja se kuollu olikin sitten siinä. Hetkeksi järkytyin että miten vierustoveri on vaan lepposasti et ei sille vaatteita et se on mennyttä. Vainaja tultiin vasta kymmenen aikaa hakemaan ja eipä siinä paljoa kunnioitettu, sen verran rajusti hoitaja siirteli eikä kasvoja laitettu mitenkään. Vainaja laitettiin suoraan metalliseen arkkuun kaikkien katsoessa. :(

Kuvassa näkyy, että kaksi potilasta samassa sängyssä.

Osastolla puhutaan paljon swahilia. Jotkut potilaista ei puhu ollenkaan englantia ja hoitajatkin puhuvat enemmän swahilia kuin mielenterveysosastolla.
Toimenpidehuone

Käsinpesuallas, saippuaakin löytyy!

Katetrin sisältö tyhjennettiin vesiastiaan, jolla oli just tehty vuodepesut. Kiva tietää miten vati puhdistetaan, ja seuraava käyttötarkoitus.

Osastolla on paljon potilaita joilla on toinen naamapuolisko todella turvonnut, ja ollaan luultu et ne on hammaskirurgian potilaita. Tänään sitten selvisi, kun Elina pääs kattoo kun siteet otettiin pois naamasta, niin ei ollutkaan turvotusta. Kuulemma poskisyöpä ja on tosi yleistä täällä. Aivan järkyttävän näköinen!

Eipä ollut turvotusta..


Ei ees riitä sanat tähän kuvaan.

Meidän piti mennä pitää sitä esitystä mielenterveysosastolle kahdelta. Mä jo vitsailin lounaalla et ei varmaan oo kahdelta tai sit ei oo ollenkaan. Ann soitti meille 13.40 et ei oo kahdelta et soittelee muille opiskelijoille et menkää kolmeksi, et ilmottelee. Noh mentiin osastolle ja uusi viesti tuli 14.58 että opiskelijoilla on kokeet, että ensi viikon tiistaina klo 14. Että tällästä taas :D Ei kyllä voi sitten ikinä olla mistään vähäänkää varma.

Iltalenksulla oli nättejä kukkia taas :)


Hahhaa so what! :DD

Näitä kroppa täynnä viikonlopulta! Siis hyttysenpuremia, malariaa odotellessa :s



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti