sunnuntai 21. syyskuuta 2014

Viikonloppu tuli ja meni :D

Rift Valley, View Point


Heippa!

On ollut tekemisen täyteinen viikonloppu, niin ei ehtinyt kirjoittaa blogia! Pahoittelut siitä kaivainneille, eli äiti hehe :D.

Perjantaina harjottelussa vaihdoin cubeani kolmoseen. Siihen kuuluu myös yksi sivuhuone, jossa enimmäkseen palovammapotilaita. Oli taas ketutuskäyrä aamulla korkealla, koska raportissakin kun joku kysyi jotain niin keskustelu käytiin swahiliksi. Kuulin myös hoitajan puhuvan muille hoitajille käyttäen sanaa musungi ja äänensävy ei ollut kauhean kiva. :( Saa kyllä oikeen muistutella itselleen koko ajan että ota rauhassa, kyllä se siitä.

Hoitajat laittaa meitä myös tekemään perushoitoa ja itse tekee kirurgista hoitoa. Esimerkiksi me mitataan vitaalielintoiminnot ja sillä aikaa hoitajat hoitaa haavoja. Kivakiva. Noh perjantain mittasin nopeasti ja menin etsimään cuben päähoitajaa, joka oli sitten hoitamassa palovammoja. Yritin siinäkin sitten kertoa, että tää olis se mitä mun pitäis oppia ja että wou en oo ikinä nähny tollasia ymsyms. Yksi potilas oli palanut rinnasta ja oikeasta kädestä. Kyseessä oli kemikaalipalovamma, meni vaan se ohi, että mikä kemikaali. Kysyin sitten potilaalta, että missä, miten ja milloin tapahtui. Oli ollut Nairobissa yöklubilla maaliskuussa ja sitten jotku (en tiiä oliko joku jengi vai terroristit) oli hyökänny ja heittänyt kemikaalia ihmisten päälle. Potilaan kavereita oli sokeutunut. Kuva kertoo aika paljon.



Harjoittelun jälkeen leivoimme sämpylöitä, kunnes huomasimme, että eihän uunimme toimi! Talossa vaihdettiin hella toimimaan sähköstä kaasuun noin viikko sitten. Ei tietenkään tajuttu, että eihän se uuni toimi kaasulla tai ei ainakaan saada toimimaan. Kohotetut sämpylät sitten pakkaseen, ehkäpä ensi viikolla saadaan paistettua ne.

Sen jälkeen opiskelijoita tuli taas viestiä, että halutaanko lähteä taas pelailemaan. Noh mikäpä siinä :) Mentiin pelailemaan ja vuorossa oli lentopalloa. Nä on tosi hyviä kaikissa pallolajeissa näköjään. Siinä sitten samalla pohdiskelin, että kuinka hienoa että nuoret menevät viikonloppuiltaisin vaan pelailemaan ulos kaikkea. Tällästä kaipaisin niin paljon Suomeen! Suomessa kun hengataan jossai sisällä tai jos ollaan ulkona niin ollaan juomassa.. Ja että alkoholi liittyy liian usein tekemiseen.

Lentopalloilua

Opiskelijat myös kertoivat, että nukkuvat paljon vähemmän kuin me! Oon kyllä todennu kans ite täällä, etten tarvitse sitä 8 ja puol tuntia, aurinko vaan antaa energiaa. Jännää! Muutenkin nää on paljon energisempiä. Pelailun jälkeen vielä pojat tanssahtelivat kävellessään ja yks ajatteli mennä klubille tanssimaan kun on niin paljon energiaa ja oli siis herännyt viideltä aamulla! Ei voi ymmärtää :D

Leikkituulella :D Pahoittelut kuvanlaadusta.

Oon aika innoissani ollut nyt muutamat päivät ja alan omaksua aika paljon paikallista elämäntyyliä. Kaikki on vaan niin leppoista ja iloista täällä. Yritän saada imettyä sitä nyt itselle niin paljon kuin vain pystyy ja kun palaan Suomeen ni kaikki turha stressaaminen olis poissa ja hymyilisin ja nauraisin enemmän ja sitä kautta myös ympärillä olevat olisivat onnellisempia :). Saa nähdä kaatuuko suunnitelma heti kun näkee pimeyden ja loskan :D

Lauantaina lähdettiin aamukympiltä Poa Placeen ottaa arskaa ja uiskentelemaan :). Kun saavuttiin paikka oli melko tyhjä, jes! Mutta meni joku tunti ja ihmisiä oli taas niin paljon ja jotain kouluryhmiäkin, että se siitä rauhallisesta auringonotosta :D No ei kai, mukavaa oli. Oltiin kerrottu opiskelijoille, että mennään Poaan, niin yksi ilmestyikin paikalle yhtäkkiä :D Mikäpä siinä. Aurinko alkoi polttamaan aika paljon ja päätettiin lähteä, oltiin oltu jo neljä tuntia :D. Kämpillä sitten saikin huomata, että oli aikas punanen :D. Nyt sattuu iho todella mukavasti! Melanooma here I come...

Värjättiin tukkakin kun juurikasvu alkoi olemaan viittä senttiä :D. Valitsin spicy red ja oranssi siitä sitte tuli :D

Meille ei tuotu viikonlopuksi lounaita, eikä paljoa voitu asiasta kenellekkään infota ja ravintolakin oli kiinni viikonloppuna. Tarvii huomenna sit kysyä, että missä viikonloppuruuat olivat. Kuuluvat kuitenkin vuokraan. Pidettiin sitten pizzalauantai ja mentiin kantakahvilaamme syömään :) Ilta hengailtiin opiskelijoiden kanssa keskustassa ja heidän hostelleissaan. Oltiin ekaks Signature nimisessä klubissa ja oli muuten mukava, mutta siellä oli niin paljon ihmisiä että happi loppu ja oli pakko vaihtaa paikkaa. Mentiin 4oneoneen, jossa oltiin tokana viikonloppuna, mutta se sitten oli taas melkoisen tyhjä :D. Noh kuitenkin viihdyttiin ja tuli hyvää musiikkia :). Löysin myös omenasiiderin!! Olin onneus :D.

Paikallisen opiskelijan asunto.

Täällä poliisit ovat pelottavia. Kun oltiin ekan klubin edessä pihalla ottamassa happea niin heti poliisit tulivat, että mitä te täällä teette että joko sisälle tai kotiin. Opiskelijat myös sanoivat, että poliisit ovat tosi korruptuneita..




Tänään sunnuntaina on ollut ihana lepposa sunnuntai :). Aamulla nukuttiin pitkään ja sitten pesin pyykkiä(ah on vaan niin ihanaa tuo nyrkkipyykin pesu:D). Sitten lähdettiin taksikuskimme Kimin kanssa jonnekkin View Pointille, joka sijaitsi paikassa nimeltä Home of Champion Iten. Paikka oli siis juuri se, mistä kaikki Kenian parhaat urheilijat tulevat. Paikka oli vuoristossa ja View Pointti oli hieno :) Kiikareilla yritettiin etsiä elefantteja, muttei näkyny :D Oltiinkin itse sitten vissiin nähtävyys, kun tosi monet paikalliset tulivat että voiko ottaa valkoihoisten kanssa valokuvan :D Mikäpä siin :D


Turistit




Täällä saa kyllä kiipeillä. Oli sitten mekko päällä ja kenkinä ballerinat, kivakiva :D
Ja ylhäältäpäin näytti tältä :D

Hieno päätös viikonlopulle oli soitto kotoota skypessä, ja sai nähdä mamman, pappan, äitin, siskon, sandbergin ja koiruudet :)

Miuku, vertsu ja mamma <3

Nyt taas mun huoneessa gekko, jonka hävitin :((( En halua siitä yökaveria..


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti