keskiviikko 17. syyskuuta 2014

Swahilia kun osais...

Heips :)

Mentiin tänään iltavuoroon ihan mielenkiinnosta ja eipä kannattanut taaskaan, niinkuin ei mielenterveysosastollakaan :D. Tylsää oli. Plussaa oli, että lääkkeet jaettiin kahden tienoilla, mutta muuten osastolla ei tapahtunut mitään. Omaisia tuli iltapäivästä ja illasta erittäin paljon :D Voi että sitä ryysistä..

Ruokakärryt

Nähtiin Ann ennen kuin mentiin osastolle, niin lupasi että päästään leikkuriin ainakin pariksi päivää kattomaan! :)

Sain tänään tosi paljon töykeää kohtelua. Ensimmäiseksi meidät taas ohjattiin cube 1 raporttiin, sitten kun se oli ohi, näin että cube 2 eli mun cuben edes pidetää rapsaa. Menin siihen, niin sitten kun kerroin että tuun iltavuoroon ni tuli vastauksesti "pitääks mun nyt alottaa alusta vai".. Tästä se hauskuus alkoikin. Hoitaja kertoi juuri ja juuri englanniksi raportin, sitten kun tutkin papereita vielä niin töksäytti "mitä sä katot", sori että en puhu englantia äidinkielekseni enkä varsinkaan vielä ammattisanastoa, joten ehkä ihan hyvä varmistaa potilaiden nimet ja diagnoosit papereista..

Kun tultiin vuoroon, oli toimenpidehuoneessa käynnissä subrapubisen katetrin korjausta. Aseptiikka......

Käytiin opiskelijoiden kanssa hakemassa lääkkeitä, ja opiskelijat ovat tosi mukavia meille ja kun ollaan vieressä niin puhuu englantia keskenäänkin. Hoitajat puuhuvat niin paljon swahilia kun vaan kerkee. Aloitin lääkkeiden jaon opiskelijan kanssa suun kautta menevistä ja pystyin seuraamaan lääkkeidenjakoa ja osallistumaan itse. Saimme parin potilaan lääkkeet jaettu, kunnes päähoitaja tuli siihen sekaan ja meni hakemaan iv-lääkkeitä. Sen jälkeen en sitten ymmärtänyt enää yhtään mistään, koska hoitaja puhui koko ajan swahilia opiskelijoille. Opiskelija kuitenkin oli mulle, että "ollaan totuttu puhuu swahilia" no jep, mut miten ois enkkuu et oppisin jotain ees.. En kyllä tiedä olisinko pysyny peräs vaik ois puhunu englantia, koska lääkkeidenjako oli sellainen sähläys, tuijotin vaan etten saa neulasta keltään :D. Lääkkeidenjaon jälkeen hoitaja vielä kehtasi kysyä multa, että opinko jotain :D noh tota tuu ite Suomeen ja koita ymmärtää suomen kieltä :D Vähän meinas keittää taas yli.. Mut päivä kerrallaan taas rauhallisesti :)

Ennen lääkkeidenjaon alkua

Ja jälkeen... Neulaa siellä sun täällä ettei uskalla liikkua :D

Lääkkeidenjaon aikana ehdin seurata paljon. Veritiputuspussissa jäi päälle keltaista ainetta, kenties plasmaa, joten annetaanko täällä kokonaista verta? Vai oliko veri pilalla?
Hoitaja lisäsi lääkkeet ruiskulla rikkomalla nestepussin neulalla ja ruiskutti sieltä lääkkeet, vaikka pusseissa on tietääkseni lääkkeenlisäysaukko.
Huomasin myös, että potilaan lääkkeet olivat lattialla. Ei mikään ihme siinä sekamelskassa!

Nestemäiset lääkkeet sekaisin  vanhassa hanskalaatikossa.

Ampumahaavapotilas olikin sitten itse ampunut itseään "vahingossa" ja lähetettiin tänään kotiin, mutta määrättiin psykiatrin vastaanotolle. Ohos! :)

Osastolla kierteli jokin "saarnaaja" :D Saarnasi jotai jokaiselle potilaalle. Kuulosti tosi hassulta, ja ekaks luulin et joku oli "hullu" oli tullu huutelee osastolle :D. Näiden kirkonmenot on tosi äänekkäitä täällä muutenkin :D.

Meillä valitetaan, että potilaat joutuvat olemaan käytävällä. Hyvä kun patja edes löytyy.

Mun kuulakärkikynää ihmeteltiin taas :D Eli näille on tosi outoa kun on tollanen päälläpois kynä, tollanen klikattava u know :D Täällä kaikki kuulakärkikynät ovat korkillisia.

Kaks päivää ja taas viikko mennyt, huhuh ku aika menee nopeesti! Tein päivälaskurin, kun oli tylsää ja tänään jäljellä 68 päivää :D Vaikka sitten kun palaa Suomeen, iskee varmaa ihan hirmu ahdistus! Koska syksy, loska, koulu, työt yms... :DD

Joo pari ehdotusta olis..... :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti