torstai 2. lokakuuta 2014

Miesten kirra ohi! :)

Jalipalii iltasella!
Hei!

Ensteks alko lokakuu, joka tarkottaa sitä että ens kuussa kotiin! Aika menee ihan hirveän nopeasti! Nyt ollaan harjoitteluissa puolessa välissä. 8.lokakuuta on päivämäärällisesti puoliväli! Kyllä kolme kuukautta vaan on lyhyt aika, mutta uskon että tähän maahan ja pelkästään työharjottelun nimissä suoritettava vaihto on ihan hyvä aika. On kuitenkin niin eri kulttuuri. Silti varmaan kun lähdön aika koittaa, ei halua mennä kotiin ja varmaan kova ikävä iskee takas tänne Kenian aurinkoon, näitä ihmisiä kohtaan ja tätä "hakuna matata" tunnelmaa :). Onneks voin aina palata muistoihin kuvien ja nyt myös oon löytäny parhaimmat afrikkalaiset biisit, joita voin sitte kuunnella kotona kun haluan tätä tunnelmaa Suomeen :D.

Hehe... Tj-kalentei ;)


Tämän lääkärin kanssa tilanne on edelleen sama, mitään ei ole tapahtunut. Noh eilen tuli onneksi jo kotiin kympiltä ja oli pari sanaa sanonu tytöille, mutta muhun ei ole ottanut edes katsekontaktia. Kai täällä pystyy sitten elämään, toivottavasti ei vaan viime lauantaista tarvitse ikinä kerrata. On silti kyllä sellanen inhottava olo, kun on samassa tilassa sen kanssa tai kun miettii millä mielin ja missä kunnossa tulee kämpille. No nyt taas viikonloppu erossa, koska lähdemme Nakuruun seikkailemaan viikonlopuksi! :)

Kaksi viimistä päivää harjottelussa meni aika "kiduten" :D. Oli jotenkin tosi tylsää ja ei mitään uutta. Positiivista oli, että sain kerrankin koko kuution potilaiden nimet ylös ja diagnoosit joten kuten :D. Toivottavasti naisten kirurginen on kivempi osasto kaikin puolin, että oppisi edes jotain. Mentiin vielä eilen tekemään iltapäivä, että saatiin huominen vapaaksi ja siinä toivossa, että päästään lääkkeidenjakoon. Lääkket kuitenkin myöhästyivät niin paljon, että oli kotiinlähdön aika.

Mutta tavoitteisiin on päästy! Mulla oli kolmen viikon tavoitteena, että saan kuvan näistä ötököistä,
joita vilisee osaston seinillä. Jes!

Vähän pelästyin kun opiskelija oli yhtäkkiä mulle, kun olin mittaamassa yhdeltä potilaalta lämpöä, että älä koske siihen, sillä on chicken pox!! Siinä sitten hieman pelästyneenä olin että apuaaa mikä, mutta sitten muistin että sehän on vesirokko, huh! :D

Tälläne oli ilmestynyt kadullemme :D


Eilen johtaja tuli taas juttelemaan meille ja viesti oli lähinnä vielä sama, että sillä on vaan stressiä siis lääkärillä ja että ihmisten kanssa pitää tulla toimeen! Noh jepjep, siitähän tässä on kyse :D. Noh pakko kai nyt hyväksyy asia, tai ei jaksa alkaa säätää, toivon vaan että lähtee ees lokakuun aikana.

Illalla löydettiin Ebola-uutinen, että täällä meidän tossa Moi teaching and referral hospitalis olis epäily!! Hitto pieni paniikki iski ja kauhee googlettaminen, että onko jo löytynyt vastaus epäilyyn ja muutenkin taas kaikki, että kuinka kauan oireilla kestää alkaa altistumisesta. Kun tuli se yksi mieskin mieleen osastolta, joka melkein oksensi verta Elinan päälle. Aikamme tutkailtua löysimme, että uutinen oli julkaistu vuonna 2012. Huh! No silti, hyvä muistutus taas asiasta...

Eilen illalla oltiin taas urheilukentällä ja päätinkin vetää juoksulenkin kun tuntu niin hyvältä!
Ja koko alueen ympäri yksi kierros kesti about 10min :) Siihen vähän vatsoja päälle, ai että!

Tänään harjoittelussa opiskelijoille pidettiin saarna kun he ovat olleet vähän lusmuja. Eli siis he eivät olleet kirjoittaneet raportteja ylös. He ovat vain henganneet raportin aikana kiinnostuneiden näköisinä :D. Sen jälkeen yksi opiskelija tulikin multa kysymään, että onko mulla rapsa :D Olin että noh joo, nimet ja diagnoosit voi nyt vähän olla hassusti kirjattu :D

Ruumishuoneelle


Allu tuli katsomaan meitä osastolle ja kysyi haluaisimmeko mennä katsomaan ruumishuonetta. Olin että no juu! Ekaksi kun astuttiin taloon sisään niin heti vasemmalle näki huoneeseen, jossa oli ruuminavaus. Tuli jo siinä kohtaa vähän hassu olo, että en mä tiiä, musta vaan vainajia kuuluu kunnioittaa vähän enemmän, ettei nyt ihan ovensuusta näe kaikkea. Siinä sitten lääkäri näytteli meille, että kattokaa tällä on kallomurtuma ja heilutteli päätä! Vainaja oli melko nuori, ja tippunut jostai korkealta pää edellä :/. Sen jälkeen mentiin toiseen huoneeseen ja sieltä joku hoitaja oli vaan että "haluutteko nähdä kuolleita, heheh". Ööö okei kai. No ruumishuone, siis se huone missä on ne luukut niin oli ehkä viisi kertaa suurempi, missä Suomessa oon käyny. Yritin mennä huoneeseen, mutta en vaan pystynyt. Koko sen paikan outo "tunnelma" oli jotenkin liikaa. Tunsin myös kun olin ovisuussa et tuli sellanen fyysinen humahdus, sellanen tuuli niinku :D. Sit alkoki oikeesti olee freaky olo ja lähdin ulos. Mental health kutsuu...

Sairaalan pihalla vaatteita kuivumassa.
Sairaalan käytävää.


Oon varmaan jo aikaisemmin todennut täällä, että sadekausi alkaa olla lopuillaan, että koko ajan vaan päivät kuumempia ja ei sada enää. Illalla käytiin kaupassa ja sitten lähdettiin Elinan kanssa taas lenkille, ja ehdittiin olee joku 10min ni taivas repes, ja kunnon kaatosade :D Noh oli ainakin happirikas lenkki :D.

Taidekuvaa pukkaa. 

Yksi aikaisempi opiskelijatuttumme lähetti viestin ja pyysi, että lainaan 25e, että maksaa nopeesti takaisin. Noh en nyt kuitenkaan sitten viitsi lainata, tuntuu pahalta mutta en mä tiiä :(. Illalla vähän herkuteltiin ja tehtiin lättyjä, nam! 

Unohtu varmaan taas puolet, mitä piti kirjoittaa kun aloitti tekstin kuuden aikoihin ja nyt neljän tunnin päästä lopettaa :D Menny taas aika välillä skypettämiseen sun muuhun säätämiseen :D Mutta jes huomenna päästään taas reissuun! En varmaan kirjoita viikonlopun aikana, mutta sunnuntaina tai maanantaina sitten taas paljon kuvia ja toivottavasti nähdään jotain eläimiä! :) Hyvää yötä ja hyvää viikonloppua! Ja c-naisille mahtavia rapujuhlia! :)









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti