maanantai 27. lokakuuta 2014

Rehema alkoi



Rehema eli naisten kirurginen osasto alkoi tänään. Aamulla piti vähän tsempata itteään, että kyllä tää on parempi paikka kuin miesten kirra. Ei ainakaan haise yhtä pahalle ja on lapsia. Lapsia oli itseasiassa potilaina enemmän kuin aikuisia :D Tämä tsemppaus autto pari tuntia, kunnes meni jo hermot kaikkeen :D Mun päähoitaja sähläsi niin paljon, että huhuuh. Ekaks pesi toista potilasta ja sitten jätti sen alasti sinne ja hävisi, ja siitä sitten taas toiseen ja huoooh. Opiskelijoita oli onneksi vähemmän kuin miesten kirralla, mutta silti liikaa. Tänään olin ekan vuoden opiskelijoiden kanssa ja oli ollut harjoittelussa kaksi viikkoa. Yhden pojan kädet tärisi ja ei tiennyt todellakaan mitä oli tekemässä. Ensin katsoin vähän säälivästi ja yritin olla avuksi, mutta kun jätkä ei tehnyt elettäkään mihinkään suuntaan. Olisi edes kysynyt tai sitten vain tehnyt tai jotain, mutta että seisoi potilaan vierellä haavat aukinaisina tekemättä mitään! Luoja, että meni hermot :D Oon tienny, että pinnani saa kireelle hitaat ihmiset, mutta nyt oon myös löytänyt toisen ihmisryhmän eli epävarmat ihmiset, jotka eivät tee mitään ja kaiken lisäksi yrittävät vain sluipailla. Kiva avautuminen tähän väliin :D Ja joo tiedän, ettei epävarmat ihmiset ehkä voi itselleen mitään, tänään vaan pisti kiristämään kun vaa töllöttää eikä tee mitään!

Ensimmäinen osasto, jossa oli ihan hyvä perehdytys! :) Osasto oli samanlainen kuin miesten kirurginen, neljä cubea ja sivuhuoneet. Nyt oli onneksi jokaisessa kuutiossa oma raporttinsa yksinään, niin kuulikin jotain kun ei ollut kahtakymmentä muuta kuuntelemassa turhaan.

Vähän sekasortoa taas. Alkaa kyllä niin turhauttamaan tämä, mutta
pitää ajatella että enää reilu kymmenen päivää harjoittelua!

Osastolla oli myös yksi hollantilaistyttö sairaanhoitajana! Kysyttiin, että kun meitä on vaan neljä lähdössä ens viikonloppuna Maasai Maralle, että kun heitä on kolme niin mahduttaisiin pikkubussiin ja tulisi paljon halvemmaksi! :) He lupasivat pohtia asiaa.

Sitten aamurapsassa hoitaja kertoi, että sairaalaan on saapunut eilen rekkakuski, joka tuli Kongosta, jolla epäillään ebolaa. En tiiä oonko ragennu tänne aikaisemmin tästä informaation kulusta ja muutenkin uutisoinnista. Missään BBC Newsien sivuilla ei ole edes merkintää, että ebolaan on jopa kuollut 49 ihmistä Kongossa.. Kyllä ne raportoidaan, jotka leviävät Afrikan ulkopuolelle, muttei niitä jotka sisällä. Oltiin siinä sitten hämmentyneinä ja juteltiin hollantilaistytön kanssa, joka kertoi että kun hänen kaveri on lasten osastolla ja he testaavat siellä ebolaa, niin eivät kerro jos tulos on positiivinen koska sairaalan maine menee. Sama myös he menettäisivät rahaa ja ulkomaalaisia lääkäreitä ja hoitajia, koska tietenkin kaikki lähtisivät karkuun. Ja tuo sairaala saa siis todella paljon kuulemma rahaa amerikkalaisilta. Mutta silti ei jumalauta voi ihmisten henkiä vaarantaa kertomatta! Noh tämä on tälläinen puskaradio juoru, mutta ihan uskottava, koska Salome pyysi pomoaan soittamaan sairaalan ebolavastaavalle, ja vahvisti että epäily on totta, mutta älkää levittäkö turhaan juoruja!! Oikeasti tää hoitohenkilökunta on muutenkin huonosti koulutettua ja välineitä ei ole ja hygieniataso perseellään. Tänäänkin hanskat loppu harjottelussa, onneksi on omia mukana. Mutta jos ei edes tiedoteta, niin sittenhän se varsinkin leviää koska ihmiset ei osaa olla varovaisia!! Ketutus on aika korkea tähän kulttuuriin just nyt. Epäilyn tulokset saadaan vasta loppuviikosta, koska ne piti lähettää Nairobiin, toivon myös että jos vastaus on negatiivinen, otettais uusi koe, koska ebola ei ehkä näy heti veressä oireiden ilmaannuttua. Nyt kaikki kädet ja varpaat ristiin ja vaikka rukoilkaa mun puolesta, että se ei olisi ebola!!

Tämän ebolaepäilyn takia en ottanut paljon kuvia, koska haluan olla nyt ylivarovainen etten kontaminoi esimerkiksi puhelintani.

Vähä fotoo vielä viikonlopulta, ah voisin vaan nyt lomailla täällä :D


Illalla käytiin vähän juoksemassa ja tehtiin hiitti, jotta suurin paniikki lievittyisi..

Vähän krokovideoo viikonlopulta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti