keskiviikko 29. lokakuuta 2014

Ei hätiä!

Heippa!

Oltiin nyt sitten kaksi päivää pois sairaalalta, tän ebolaepäilyn takia. Kerrottiin siis tälle meijän Annelle tästä ebolaepäilystä ja kysyttiin, että onko ihan turvallista mennä vielä sairaalalle, varsinkin kun ollaan tuolla kirran osastolla nyt ja eritteiden kanssa tekemisissä. Hän vastasi, että älkää menkö ennen kuin tulokset tulevat. Tuntui jotenkin niin pelkurilta aluksi ja suoraan sanoen melkeinpä lintsaamiselta. Eilen illalla kuultiin sitten tältä meijän amerikkalaisnaiselta, joka asuu meidän kanssa, että ainoastaan lääkärillä oli kunnon suojapuku ja perhe sai vierailla potilaan luona edestakaisin ilman minkäänlaisia varusteita! Ja siis hoitajathan nyt enemmän koskevat potilaaseen kuin lääkäri... Että joo ehkä ihan hyvä et oltiin nyt pari päivää kämpillä.

Passionhedelmiä!! Nam ;) Pakko myöntää, etten tiennyt todellakaan et passion näyttää tolta :D

Tänään tuli Annelta viesti, että tulos oli negatiivinen. Huh! Noh kuitenkin se tulisi ottaa uudestaan, koska googlettelin ja ebola ei ehkä näy veressä heti. Mutta nyt yritän rauhoitella siellä ruudun toisella puolella kotiväkeä ja ystäviä elikkä googletelkaa kanssa tätä virusta, että miten se oikeasti tarttuu yms. Eli se tarttuu vain eritteiden kautta (hiki, virtsa, oksennus, veri yms...) ja jos esim. saat toisen oksennukset päällesi sen oksennuksen pisaroiden tulee päästä sun limakalvoille esim silmään. Ebola on myös tarttuva ainoastaan oireilevasta potilaasta! Eli jos ihminen on saanut tartunnan, mutta ei vielä oireita, ei sen eritteistä esim hiestä voi tarttua vielä. Pahin on tietty tuo hiki ja koska virus säilyy todella kauan, niin jos kättelet ja myöhemmin hierot vahingossa silmääsi, niin se on siinä. Isoimmat erot miksi ebola leviää Afrikassa ja länsimaissa ei ovat kouluttamattomuus, suojavarusteiden puute sekä kulttuuri elikkä nämä koskettelevat ruumista hautajaisissa, jolloin virus on vielä elävänä. Eli toivon tosissaan etten joudu kosketuksiin ebolapotilaiden tai hoitajien kanssa, mutta silti ei hätiä siellä kotona! :) Ja nä oli siis ainoastaan mun ettimää tietoa netistä, elikkä älkää pitäkö faktana :D ja saa tietysti valaista mua jos oon väärässä!

Saatii ihmettelijöitä taas uimassa, mutta voi että ku söpöjä ja noi koulupuvut! <33

Miten sitten vietettiin nää kaksi päivää. Noh tietenkin ottamalla ilo irti :D Eli eilen oltiin Poa placessa taas uiskentelemassa ja ottamassa arskaa :) Tänään otettiin pihalla arskaa ja käytiin shoppailemassa, voi että ku taas löyty ihan liikaa, en tiiä millä raahaan kaikki Suomeen :D.

Tänään käytiin lounaalla kiinalaisessa, nam ;)

Nyt vaan peukut pystyyn, että ebola pysyy poissa Eldoretistä ja mieluiten koko Keniasta pari viikkoa, että saadaan kunnialla harjoittelu loppuun ja ei tarvitse ylimääräisiä huolehtia :)

Ja shoppalun tulosta, saa veikkailla omia tuliaisia ;);)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti