torstai 30. lokakuuta 2014

Lomamoodi

Moips! :)

Tähän oli rento viikko :D Mitä ny kaks päivää harjottelussa.. Hehe.. Tosiaan ainoastaan Ann sanoi, ettei ollut ebolaa, muilta tahoilta ei olla kuultu uutista. Toivottavasti pitää tämä negatiivinen tulos paikkansa!


On jotenkin tälläinen lomamoodi päällänsä, eikä sitten toi harjottelu oikein nappais :D Ja aina kun yrittää mennä harjotteluun, et nyt asenteella ja sillä lailla ni aina jokin pistää taas fiiliksen alas. Esim jos rapsassa puhutaan vaan swahilia. Tänään mun kohdalla tämä "jokin" oli, että mun kuutiolla ei ollut ollenkaan raporttia! :D Lueskelin sitten kansiosta potilaiden nimet ja diagnoosit yms. Ei kuitenkaan kauheasti hyötyä, koska ei ollut merkattu sänkyjen numeroita, joten en voinut yhdistää tietoa potilaisiin. Kuinka turhauttavaa! Sitten kun muut kuutiot alkoivat tekemään töitä, näin että mun kuutioon meni opiskelijatyttönen ja menin kysymään, että onko meillä täällä ketään koulutettua hoitajaa? Ei olee. No kiva. En mä rupea hoitamaan potilaita, kun en tiedä nimiä enkä sairauksia tai mitään! Kävin sanomassa osastonhoitajalle, että miten ois yks hoitaja tonne neloseen ja btw ei saatu raporttia. Hän kielsi, että kyllä kyllä on hoitaja ja raportti saatu... Sitten kuutioon ilmestyikin hoitaja kuin tyhjästä.

Sisäänkäynniltä

Taas hoidettiin potilaita sieltä sun täältä ja sählättiin edestakas. Tänään oli hanskojen lisäks myös nenäsuusuojukset loppu! Mua pyydettin laittamaan iv-nesteitä, ja kun laitoin yhdelle naiselle, tippa ei alkanut tippumaan ja kanyyli alkoi vuotaa verta. Sanoin, että tuo tarvii vaihtaa, niin ei kun huuhtele vaan! Voi luoja kun voisi turhauttaa ja potilas kärsi. Tämän tilanteen jälkeen pienelle pojalle piti kanyloida uusi ja mua pyydettiin ja wuhuuu onnistuin tosi hyvin!! Tuli taas niin voittajafiilis ;) Luulis, että valkoihoiselle aikuiselle olis ton jälkeen aika helppo kanyloida :D No juu taidon oppii oikeasti vasta, kun siitä tulee rutiinia. Mutta että lapsi, pienet suonet, pieni kanyyli, paksu iho (tummilla tosi paksu iho, siitä kuuluu oikein ääni kun neula lävistää) ja ei pysty näkemään suonta ellei se ole pinnalla. Joten wuhuu mä! :) Muutenkin noi lapset on niin suloisia ja oon ottanu paljon kuvia, mutta en uskalla julkaista koska potilaita. Ihanaa, että vaikka olisi pyörätuolissa tai puoliksi palanut niin silti maailman valloittamimmat hymyt! :)

Jonkilainen lääkehylly, kannettava kylläkin!

Enää 10 päivää harjottelua jäljellä! Tosi ristiriitaiset fiilikset, että odottaa harjottelun loppumista, muttei haluais lähteä täältä lämmöstä ja tästä "elämänmenosta". Kuitenkin on niin kova ikävä kaikkia, ja odottaa niin paljon asioita Suomesta.

Käsidesiä!! Mitää ihmettä, ehkä ebolan takia!

Huomenna lähtö 5.30 Maasai Mara safarille! Tän reissun varmaa yks kohokohta! Pitäis päästä näkemään Big Five, elikkä leijona!!, leopardi, elefantti!!, sarvikuono ja puhveli :)) Päästään myös tutustumaan Maasai Mara heimoon :) Jännä viikonloppu siis tiedossa! Paljon autossa istumista, koska sinne ajaa kuulemma 6-8 tuntia!

Hyvät viikonloput jo niin pimeeseen ja kylymää Suomeen! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti