tiistai 4. marraskuuta 2014

Masai Mara

 Heippa!

Syvät pahoittelut, että on kestänyt näin kauan, mutta meidän netti takkuilee tosi pahasti ja en saa kuvia ladattua! Yritin eilen ladata koko illan ja onnistuin lataamaan alle 10 kuvaa ja tänään oon taas yli kolme tuntia ja nyt onnistuin saamaan loput! Alko mennä jo hermot!! Ja pahoittelut myös, että kuvat eivät ole kaikki kronologisessa järjestyksessä, kun muokkaaminenkin vie niin paljon aikaa! Meitä asuu nyt siis täällä yhteensä seitsemän; me kolme, Salome, amerikkalaisnainen ja viime viikolla tuli yksi tansanialainen nainen ja eilen vielä Josta muutti kanssa. Eli nettiä ei nyt millään riitä :(( Ja varsinkin, kun kuvat nyt on aika olennainen osa tätäkin postausta..

Mutta sitten asiaan! Aivan mahtava viikonloppu taas takana. :) Matkustettiin kolmen päivän aikana lähes 30 tuntia :D Rengas puhkesi reissulla kolmesti! Ensin menomatkalla, sitten safarilla ja viimisen kerran paluumatkalla :DD Safarilla oli jännimmät paikat, koska alue jossa rengas puhkesi ei näkynyt eläimiä ja leijoinia oltiin ettimässä seuraavan kukkulan takaata.... Mutta kaikki hyvin, ei leijona tullut syömään! :D

Perjantaina lähdettiin siis matkaan puol kuus aamulla ja reissuun lähti myös yksi amerikkalainen mies. Josta jäi Eldorettiin, kun oli jo ehtinyt käymään Masai Marassa. Matkan aikana nyt ei ehtinyt tapahtua paljon, koska nukun aina autossa tosi hyvin. Olen kuin vauva, joka nukahtaa kun on jossain kyydissä (mm. iskän motskan takana) :D. Käytiin matkan varrella syömässä lounas, kyllä alkaa kaipaamaan niin paljon jo kotiruokaa eikä oikein uppoa enää tää ruoka :D

Teelehtien peltoja. 

Noin pari tuntia ennen päämää puhkes rengas, mutta se ei vieny kauan kun uusi rengas oli jo vaihdettu ja päästiin lähtee takas liikkeelle! Paimentolaismiehet ehtivät juuri lampaidensa kanssa luoksemme kun olimme valmiit. Oli kyllä niin jännän näköistä porukkaa :D Viiminen puolitoista tuntia oli ihan aavikkomaista ja ihmiset asuivat savimajan tyylisissä asutuksissa ja näytti aika alkuasukkailta :D

Onneksi ei ollut pimeää.... :D

Hakuna matata ja brunaa pintaa ootellessa! ;)

Lammasvyöryyyy

Ihmettelyn katseita vaihdettiin molemminpuolin...

Juuri kun olimme lähestymässä majapaikkaamme paimentolaismies lehmineen tuli kertomaan, että siellä on norsuja, että hänen lehmät ovat nyt kahdessa osassa, että jos näätte ni pistä kävelee tänne päi! :D Ja tosiaa meni pari sataa metriä ja siinä tallusteli pari norsua :D Noin yli kymmenen tunnin matka oli siis ohi huh! Majapaikkanamme toimi telttakylä, joka oli ihan mahtava! Teltoissa oli sängyt, vessa ja ulkosuihku! Paras telttamajotus ever ;)

Norsut tallusteli aikas lähellä telttakylää :D

Mahtava majoituksemme luonnon helmassa!

Siitä sitten lähdettiin vielä ennen auringonlaskua tutustumaan yhteen kylään, jossa asui näitä kuuluisia Masai Mara heimolaisia. He aloittivat näyttämällä jonkin tervetuliaistanssin ja jonkun leijonanpeläytysääninäyttein yms. :D Oli jopa hieman pelottavaa kun he tulivat niin lähelle, ja vielä sen jälkeen piti mennä itse mukaan! Mutta oli ihan hauskaa! Hieman ärsytti, että vierailu kylässä oli niin turistimainen, mutta kyllä mä silti mietin et ei luoja nää ihmiset oikeasti asuu täällä ja elävät kuin villieläimet! Päästiin kylässä näkemään yhden talon sisältä ja siellä ne asuu muutaman neliön hökkeleissä, joissa sängyt ovat puuritilöitä(mikä sana :DD) eikä patjoja tai tyynyjä tai mitään. Oltais kuulemma jokainen voitu mennä naimisiin jonkun heimolaisen kanssa, ja maksavat jopa kymmenen lehmää perheelle! Ah tuli niin arvokas olo!
Heimolta sai kysyä ihan mitä vaan, mutta mä olin ainakin niin ihmeissäni että kaikki kysymykset tulivat tietysti jälkeenpäin. Nyt yritän muistella, mitä meille kerrottiin. Ainakin miehellä saa olla monta vaimoa, niinkuin koko Keniassa ja vaimot asuvat eri taloissa ja lapset saavat asua äitinsä kanssa kymmenvuotiaaksi asti, jonka jälkeen muuttavat isovanhempien taloon. Heimossa oli noin 300 ihmistä tällä hetkellä ja siis se oli yksi suku vain. Vaimot aina naitiin kyllä jostain toisesta Masai Mara kylästä. Vanhin oli 103 -vuotias!! Ja nuorin ihan vauva.
Tämän kylän lapset käyvät koulua, mutta kylällä on oma lääkäri ja kätilö. Aiemmin kylä olisi vaihtanut paikkaa muistaakseni kahdeksan kuukauden välein, mutta nyt kun oli koulu löytynyt ni nyt he pysyvät paikallaan seuraavat kymmenen vuotta. Aika omavaraisesti kylä asuu ja lehmiä ja vuohia riitti! "Oppaamme" kertoi, että he tappavat leijonia suojellakseen kylää ja karjaa, mutta eivät syö niitä. Kysyin, että jos joku ei halua kuulua heimoon ja haluaa lähteä pois niin hylätäänkö hänet, niin ei kuulemma hylätä! Musta tälläsissä äärijutuissa toi on aina mahtavinta, että ei tuomita vaikkei joku haluakkaan jäädä. Oli kyllä erittäin hämmentävä vierailu!! Maailmasta löytyy ihmisiä ja kulttuureja niin moneen eri lähtöön et huhuh :)

Tanssi alkoi hyppimisellä ympyrää

Ja sitten jatkui paikallaan hyppelyllä ja ihme huudoilla :D Ja ne tuli tosi lähelle, mikä oli pelottavaa!

Hmmm.....

Kylän sisäänkäynti

Talot muodostivat ison ympyrän, joka toimi suojana eläimille ja ihmisille yöksi.
Alkutanssista. Hehe naamasta näkyy, että vähän jännitti :DD (Salomen kuva)

Salomen kuva

Talon sisältä. (Salomen kuva)

Illallinen oli buffetti ja ei olisi ikinä odottanu, että sais telttamajotuksessa tollasta illallista! Siinä sitten halloweeniyötä vasten kuskimme kertoi, että älkää ihmetelkö jos yöllä kuuluu ääniä et todennäköisesti se on vaan vartija, joka liikkuu mutta myös hyeenat tulevat joskus alueelle ja norsujen ääntä voi kuulua! Jaahas rauhallista yötä sitten vaan :D Salome kertoi myös, että kun hänen isänsä oli ollut muutama vuosi sitten safarilla, niin yksi hänen ryhmän nainen oli mennyt puskapissalle ja leijona oli hyökännyt ja eipä siitä naisesta ollut mitään jäänyt jäljelle!! Hieman jännittynein fiiliksin mentiin sitten nukkumaan ja varsinkin kun mä, joka käy liian usein vessassa ni tämä Salomen tarina ei ollut kauhean mukava uutinen :D. Yö meni kuitenkin mahtavasti ja en tosiaan kuullut kuin ihmisen kävelyä :)

Lauantaiaamuna lähdettiin kuuden aikoihin safarille ja tarkoituksena olla koko päivä siellä ja palata teltoille kuudelta illalla. Kuvat kertovat päivästä, olkaapa hyvä! :) Puskapissalla piti käydä, mutta oli kuulemma "turvallista", mutta kun kysyin yhdessä paikassa kun virtahevot olivat lähellä, että voinko mennä kuvaamaan siis olisin liikkunut max 15 metriä, niin ei siellä on vaarallista... Selväselvä :D Lounaskin syötiin safarilla ja kuvan paikasta laitoin facebookkiin, mutta nyt tänne en saanut enää. Kuvassa näkyy myös raato ja niitä riitti safarilla!! Pelkät luut oli monesta jäljellä.


Heti rupes eläimet vaan juoksentelee aamuauringossa, kun päästiin sisälle!

Safarin kauneutta

Puhveleita

Gepardi siellä nii! (Myöhemmin parempi kuva Salomelta)

Miks kirahvit vaan näyttää niin tyhmiltä....

No ei näkään niin fiksunnäköisiä ole..

Täs o jotai taidefotoo taas!

Hyeenat oli paljon söpömpiä kun luulin!!
Hui kuinka pelottavia lintuja! Ja syö vielä lihaaa..

(Salomen kuva)

Tuuletus käynnissä.. (Salomen kuva)

Nähtiin leopardi!!! Kuulemma porukka voi olla viikon Masai Maralla ja ei näe leopardia!!
Oltiin siis todella onnekkaita, kerrankin :DD (Salomen kuva)

Hippoja!! (Salomen kuva)

:D Miks eläinkuvat on vaan niin hauskoja :D (Salomen kuva)

Näitä riittää.. :) (Salomen kuva)

Safariautomme ja meidän kopla! :) (Salomen kuva)

Kui noi voi näyttää noin tyhmiltä :DD ;P (Salomen kuva)

Olin koko päivän odottanut, että nään leijonan! Ja niin varmasti koko muu porukka myös. Kun ilta alkoi jo hämärtymään ja kukaan ei ollut vielä bongannut leijonia, siis muut safarilla olijat, niin epätoivo alkoi iskemään. Sitten kuitenkin kuuden aikoihin nähtiin, kun kaikki kerääntyi yhteen paikkaan ja siellä ne olivat wuhuu!! Naarasversio ainoastaan, mutta silti kuinka coolia!! :)) Yksi mitä myös odotin safarilta oli oikein iso pyöreä auringonlasku, mutta hah meidän tuurilla pilvet edessä! :D

Löydettiin!! Leijonaselfie oli mun tavotteena, mutta heh ehkä tä käy :D (Salomen kuva)

Nähtiin myös gepardi!! (Salomen kuva)

Pieniä timoneja eli mangusteja!!! niin söppäniä. :) (Salomen kuva)

Bumbaaaa.... :DDDDD  Ja pienet bumbat takana. (Salomen kuva)

Aika suloista <3 (Salomen kuva)
Sunnuntai meni taas mukavasti autossa matkustaessa! :D Joten siitä päivästä ei paljoa kerrottavaa. Ehtisin vaan ihan liikaa matkan aikana mietiskelee elämää ja maailman menoa et huhuhuh :D 

Eli pahoittelut vielä kerran, että on kestänyt näin kauan. Harmittaa itseänikin niin paljon kun olisi jo kerrottavaa harjoittelusta! Ja nyt kun en edes saanut kaikkia kuvia mitä halusin. Eilen yritin siis ladata omia kuvia, joita oli 34, joista ehkä puolet on nyt näkyvillä. Tänään latasin Salomen kuvia ja nyt sit en enää jaksa alkaa odottaa et lataisin omia, koska tosiaan tänään meni kolme tuntia 17 kuvaan! Ja argghh nyt tä ei suostu julkaisemaan!!

Pienet kuulumiset kuitenkin harjoittelusta ja muutenkin! On ihan hyv fiilinki, harjottelu nyt ei vieläkään niin paljon nappaa, mutta niin vähän jäljellä että jaksaajaksaa! :)

P.S Oon huomannu, että siellä ruudun toisella puolella on aikas paljon enemmän porukkaa kuin vain mun äiti ja sisko :D Eli olisi todella hauskaa nähdä, että keitä siellä on lukemassa ja kenen kautta tietää mut :) Eli kommentoikaa alas! :) Kiitos!

5 kommenttia:

  1. Mä en kestä noita pikku pumbii!!! aawww :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Älä ne on niin hassuja! Ja noi pienet oli kuin koiranpentuja :))

      Poista
  2. Joka päivä käyn katsomassa onko uusia päivityksiä! Voi hyvin <3

    VastaaPoista
  3. Minä täällä aina lukemassa <3

    VastaaPoista