perjantai 29. elokuuta 2014

Viikonloppu


29.8.14

Heippa!

Kyllä se nyt on todistettu, että päivä päivältä pelkää vähemmän. Hienoa! Tai no toisaalta ei, onhan toi inhimillisesti aika hirveetä...
Tänään sain olla ward roundseissa, joka on kyllä musta mielenkiintoista. Tai no kaikkihan täällä on :D. Ward round on vähän kuin lääkärinkierto, mutta täällä lääkäri pysyy samassa kopissa ja potilaat kutsutaan huoneeseen. Lääkäri keskustelee potilaan kanssa, onko hän paranemaan päin vai ei ja voiko kotiuttaa. Tapaamisissa on mukana myös sosiaalityöntekijä ja hoitaja ja ehkä potilaan läheisiä. Joten aika kehittynyttä mielestäni, mitä nyt ajattelin että täällä olisi. Muutama potilas saikin kotiutuspäätöksen, he olivat lähinnä huumeiden käyttäjiä ja pilvenpolttajia. Ennen kuin kierros alkoi sain tutustua sosiaalityöntekijöiden työhön täällä sekä naisten ja miesten terapiahuoneisiin. Sosiaalityöntekijät tekevät samaa kuin Suomessa, tietty täällä varmaan hieman haastavampaa, koska esim nyt osastolla on unknown african male, elikkä ei tiedetä edes miehen nimeä eikä asuinpaikkaa, ei mitään. Hän on ollut osastolla kaksi vuotta, ja koko sen ajan sosiaalityöntekijät ovat yrittäneet etsiä kylää, mistä mies kotoisin. Terapiahuoneissa on esim. naisille ompelukone ja niiden tarkoituksena on saada potilaat tekemään arkiaskareita. Osaston takapihalla on kuulemma myös maata, että pääsevät harjoittamaan maanviljelyä.
Säännöt terapiahuoneessa

Yksi potilas, joka eilen ei ees noussut vuoteesta oli yöllä ollut sitten kiipeemässä katolla :D ja toinen potilas kesken päivän kiipesi muurin yli ja en kyllä tiedä miten, ihme apinoita :D.
Elinaan iski eilen kuume ja jäi aamulla kotiin, noh nyt jo onneksi paljon parempi. Täällä kun pelästyy pienestä flunssasta, et onko vaan flunssaa ja kaikki tuolla töissä oli et malariaa malariaa!! Oltii vaan et hope so not koska syödää sitä lääkettä.
Harjottelun jälkeen lähdettiin Marikan kanssa keskustaan ostaa hehe viiniä. :D Mitä mä muka kolme kuukaut selvänä, jepjep. Ja löysin uudet työkengätki 3e! Koska vanhat on pohjasta nii kulunu, että vesi tulee läpi :(. Käytii sitte vielä eilisessa kahvilalöydössä juomassa teet ja smoothiet, nam! ja vähän whatsappailee. Sit ku tultii kotio ni hetken päästä ovikello soi ja kaksi pientä tyttöä tuli katsomaan ketä täällä asustaa! Voih kun ois ehtiny napata kuvan. Noh ehkä myöhemminkin ehtii, noi lapsoset tos pihanurmel pelaa fudista ja korista joka ilta. Eikai haittais jos menisin meesii? :D
Sit taas tää meijän lääkäri tuli kotiin ja aivan tuitereissa!! Woot oikeesti. Nyt mietitään uskalletaanko avata viinit, ettei se tuu meijä kaa tähä :D

Coolit uudet työkengät, harmi että liiloista ei ollu kokoa, eli mustat!

Siinä sitte sitä keskustaa.
Ja kantapaikkamme portailta otettu.

Vähän on mietinnässä kyllä, et miten täällä keksii tekemistä. Päivällä kun ollaan harjottelussa vain 6tuntia ja viikonloput vapaita. Käytii kysymäs, mitä Masai Mara safarille maksaa, ni 1300e! Oli varmaa meiltä musungeilta ryöstöhinta. :D Mutta siis ku ei tossa meijä keskustassa oo oikeen mitään ja kun ei saatais oikee pimeällä liikkua tuolla, ja ku vielä pystyy sormilla laskemaan viikon aikana näkemät valkoihoiset, joten erotumme aika hyvin. Ja pimeä tulee siis jo seiskalta viimeistään. Ja ku toi matkustaminenki on täällä vähän arveelluttavaa, ellei saa jotai yksityiskuskia :D Ettei ny ainakaa viel uskalla lähtee seikkailee muihin kaupunkeihin.

Ainii ja sitte vaihdoin huoneen tänää :D Oltii siis Marikan kanssa tämä alkuviikko samassa, ja en tiiä ehkä vaan tarvitsi enemmän omaa tilaa ja hiljaisia hetkiä. Nyt vähä viiniä ja rentoutumista!

Uus makkari! Vähä jesaria ni kaikki korjaantuu! :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti