torstai 28. elokuuta 2014

Jambalayaaa

28.8.14

Aamulla oltiin harjoittelussa, ja tänään sain valita naisten puolen. Siellä kun on yli puolet vähemmän ihmisiä kuin miesten eli naisten puolella 16 potilasta ja miesten 31. Päivä alkoi raportilla ja nyt jopa sain kirjoitettua jotain ylös potilaista, harmi vaan että nimistä ei mitään tietoa :DD. Mutta vallitsevin sairaus on skitsofrenia, toisena kaksisuuntainen mielialahäiriö. Muita ei paljoa tunnetakkaan, koska diagnoosi voi olla vain akuutti psykoosi :D. Raportin jälkeen rukoiltiin päivälle ja sitten mentiin päästämään potilaat pihalle. Se on kyllä aina yhtä jännittävää millä mielellä ovat, koska raportin aikana kuuluu huutelua ja kaltereiden hakkaamista. Mutta sykkeeni laskee koko ajan päivä päivältä :D. Elikkä tottumassa ollaan! Sen jälkeen vietiin naisille "puhtaat" vaatteet. Tämä lainausmerkeissä siksi, koska hoitaja heitti takaisin jonkun puvun joka oli jo tietääkseni käynyt jonkun potilaan päällä :D. Yksi vanhempi nainen, jolla kaksisuuntainen mielialahäiriö tuli kysymään mitä hänen kuuluu pukea. Hänellä oli kolme kerrosta sairaalavaatteita päällä, noh parhaimma mukaan yritin auttaa. Noh puhtain olikin väärä numero. Siinä oli 7, vaikka hän on 1. Noh onneksi siitä ei syntynyt enempää draamaa.

                                          Mielenterveysosaston sisäänkäyti, ei musta ollenkaa paha! :)



Tämän jälkeen otettiin potilasasiakirjat ja mentiin haastattelemaan potilaita missä mielentilassa ovat ja miten voivat. Olin kyllä taas niin hämmenyksissä kun kaikki vaan huutaa ja kaksi hoitajaa yrittää haastatella vieressä ja kahta muuta potilasta ja muut sitte haluaa kertoo mulle tarinoitaan ja vointejaan ja vieläpä swahiliksi :D Hymyllä ja nyökkäyksellä pääsee pitkälle! Nuorin naisista on 1998! Loppupäivä oltiin piha-alueella potilaiden kanssa ja koko ajan siellä kyllä tapahtuu pientä nahistelua, juoksua, tanssia ja laulua, eli mielenkiintoista seurata! :)
Aamupäivällä potilailla oli myös vapaaehtoista terapiaa, ja tänään oli vuorossa tanssia. En tiedä oliki psykiatrilla joku päämäärä tässä, mutta vaikutti että musiikki vain päälle ja antaa tanssia! Jopa mä kävin vähän danssaa, et osaan si oikeest nää afrikkamuuvit ku tuun bäkkii!





Potilashuone naisten puolella.
















Loppu viimiset pari tuntia ei ollut mitään tekemistä, joten menin juttelemaan yhdelle potilaalle, jolla on kaksisuuntainen mielialahäiriö. Hän oli tänään paljon surullisemmalla tuulella kuin edeltävinä päivinä ja kertoikin mul tarinansa, joka oli sitten sen verran surullinen että tippa tuli linssiin. Hän on orpo ja jotain ehkä 20-vuotias, koska ei tarkkaan tiedä. Kukaan ei käy moikkaamassa häntä ja haluaisi päästä pois, vaikka ei ole paikkaa minne mennä. Hänellä oli pieni lappu ja kynä johon kirjoitti mulle eri viestejä, koska hänellä oli flunssa ja ääni käheänä. Tekstien sisältö oli, että "I don't wanna be here, can you help me, please, help me". Yritä siinä sitten olla. Noh annoin hänelle lisää paperia ja sanoin, että jos kirjotat joka päivä tunteistasi hieman päiväkirjamaisesti ja opit tunnistamaan tunteita, mikä tietääkseni on kaksisuuntaisessa mielialahäiriössä tärkeää, niin pääset pois. Lupailtu liikaa multa, mutta ainakin annoin toivoa. :'( Ei varmaan ensimmäinen eikä viimeinen tämänkaltainen tarina.



Lounaalla on aina hyvää ruokaa ja tässäpä kuva :D
Alkukeitto
Pääruokana söin chiken fry ja riisiä ja paikallista leipää chapatia!

Eipä vielä ainakaan vatta ole kuralla:D Illalla taidettiin löytää meijän kantapaikka, jossa käytiin syömäs pitsat ja koska siellä on WIFI!! jeeee. ja tosi lähellä. Sitten ku tultiin kotiin, niin kämppiksemme tuli kotiin käymään pieneissä maisteissa :D hän on siis Bostwanasta kotoisin ja nimi on jotai Karamakalala ja opiskelee lääkäriksi täällä. Käy joka ilta juomassa kaljaa ja  päivisin opiskelee :D tänään hän oli enemmän humaltunut kuin muina iltoina, mutta hän lähti vielä uudestaan keskustaan ja vieläpä autolla!! Päivän aikana oli jotenkin kiristänyt hermoja ja päätin tehdä pikku reenin :D haha tääl o portaat joten sain tehtyä porrasjuoksuu kyykkyi, vatsoi, selkii, punnerruksii ah urheilu<3 sitte olikin taas jännäri onko suihku lämmin, noh NAAT! :D ja lopulta ylhäältä loppu vesi ja kävin kyykyssä suihkussa :D.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti